4 interessante voordelen van een camera bij u thuis

4 interessante voordelen van een camera bij u thuis

Sinds enkele jaren is het gebruik van een beveiligingscamera bij residentiële gebouwen sterk gestegen. Dit heeft te maken met de talloze voordelen die het met zich meebrengt. Hieronder vier redenen waarom investeren in een bewakingscamera uiterst interessant is.

Afschrikkingseffect

Cijfers tonen aan dat inbrekers zich zelden fixeren op huizen, uitgerust met zichtbare bewakingscamera’s. De pakkans is namelijk een stuk groter. Bovendien zijn zo’n gebouwen wellicht ook voorzien van een inbraakdetectiesysteem. Weinig reden dus voor inbrekers om zulke risico’s te nemen, wetende dat er voldoende ‘alternatieven’ zijn met lagere pakkans en even grote buit. De meeste woninginbraken gebeuren zonder veel voorbereiding als de ‘gelegenheid’ zich voordoet.

Bewijskracht

Inbrekers focussen zich zelden op een woning met zichtbare camerabewaking

Bent u alsnog het slachtoffer van inbraak, dan kunt u gebruikmaken van het opgenomen beeldmateriaal. Door gezichtsherkenning is de dader gemakkelijker te identificeren: geef de opnames aan de politie als ze een bewijs kunnen vormen voor een gepleegd misdrijf. Ook verzekeringtechnisch wordt de bewijskracht van schade en diefstal ontegensprekelijk.

Ogen overal

U heeft altijd de touwtjes in handen. Het is standaard om vanaf uw smartphone de live beelden van uw camera te bekijken. Op die manier kunt u altijd controleren wat er zich afspeelt. Hiervoor zijn de toepassingen divers. Als u een zwembad hebt, kunt u bijvoorbeeld van binnenuit controleren of uw kinderen op een veilige afstand blijven. 

Verificatie inbraak

U dineert samen met uw partner in een gezellig restaurant, maar dan belt de alarmcentrale om u te waarschuwen dat het alarm thuis afgaat. Om te controleren wat de oorzaak is van deze sirene, kunt u camerabeelden via uw smartphone bekijken. Was het de poort die wat openwaaide of komt er daadwerkelijk ongewenst bezoek over de vloer? 

Kortom, beveiligingscamera’s zijn de grote vijand van inbrekers. Vermijd dat uw woning een makkelijke prooi is voor criminelen.

Vragen over camerabewaking?

Vraag advies over camerabewaking aan onze expert.

Contacteer ons op het nummer: + 32 2 720 99 90 of stuur een e-mail naar info@gdwsecurity.be.

GDW Jan De Wilder

Ontdek ons aanbod aan camerabewaking

De basis in camerabewaking voor particuliere woningen en kleine sites.

Ga verder

Eocortex

De software tovert domme camera’s om in slimme bewakingssystemen.

Ga verder

Avigilon

De combinatie van software en camera’s voor een intelligente end-to-end oplossing.

Ga verder