Detecteer brand vroegtijdig

Door de aanwezigheid van talrijke verschillende ruimtes en de uiteenlopende aard van de vele (huishoudelijke) activiteiten die in een zorginstelling plaatsvinden, ligt het brandrisico bijzonder hoog.

Bij een zware brand of ernstige rookontwikkeling lopen de menselijke risico’s zeer snel op. Een vroegtijdige detectie is letterlijk van levensbelang om patiënten en oudere bewoners tijdig te evacueren. Koppelingen met het intern oproepsysteem zijn hiervoor perfect mogelijk.

In woonzorgcentra en andere zorginstellingen moet de branddetectie aan specifieke wettelijke normering voorzien. Zo installeerden we al talrijke brandmeldsystemen in woonzorgcentra die voldoen aan de NBN S21-100 normering. Vaak werken we daarbij ook met zones die onder de ATEX explosievrije regelgeving vallen.

Gratis risicoanalyse
Camerabewaking GDW Security

Camerabewaking

Steeds meer zorginstellingen en ziekenhuizen investeren in camerabewaking om een extra oogje in het zeil te houden. Bewakingscamera’s ter hoogte van de algemene toegang en in de inkomhal geven letterlijk een volledig helder beeld van alle bezoekers die over de vloer komen. Bij incidenten geeft deze beeldregistratie extra ondersteuning om potentiële verdachten te identificeren. Ook de buitenomgeving – vaak risicovol voor vandalisme – kan met camerabewaking beter gecontroleerd worden.

Toegangscontrole GDW Security

Elektronische toegangscontrole & inbraakdetectie

Met behulp van elektronische toegangscontrole kunnen doelgericht bepaalde zones en ruimtes in de zorginstelling afgeschermd worden voor bezoekers en patiënten. Iedereen krijgt op maat zijn of haar toegangsrechten.

Ook voor het beveiligen van de personeelsingang aan de achterzijde van het gebouw biedt elektronische toegangscontrole extra beveiligingsmogelijkheden. Toegangscontrole installeren we eveneens regelmatig in kinderdagverblijven, waarbij ouders en medewerkers een individuele toegangsbadge toegekend krijgen.

Inbraakdetectie is dan weer uiterst zinvol in zorginstellingen voor bepaalde administratieve ruimtes en gevoelige zones.

Hoe gaan we te werk?

Een veilige zorginstelling dankzij GDW Security

  • Ruime ervaring met gecertificeerde branddetectiesystemen die voldoen aan de strengste wettelijke normen
  • Totaalservice voor ontwerp, installatie, onderhoud en opvolging
  • Combinatie van branddetectie met camerabewaking en elektronische toegangscontrole voor een geïntegreerd veiligheidssysteem
  • Ook in bestaande gebouwen kunnen we bestaande branddetectiesystemen moderniseren, vervangen of uitbreiden. Wij bieden daarbij een service op maat, afhankelijk van de bestaande systemen.
  • Camerabewaking en elektronische toegangscontrole zijn eveneens bijkomend te installeren in of aan bestaande gebouwen.
Ontvang een offerte

Onze Referenties

cgg logo
duneroze wenduine logo
WZC Zonnewende logo

Steeds tot uw dienst!

Contacteer ons gerust. Vragen staat vrij bij GDW Security. Voor onze klanten zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Zoekt u een elektronische beveiligingsoplossing op maat? Onze beveiligingsadviseur werkt na een persoonlijke risicoanalyse graag een voorstel voor u uit.

200

Nieuwe projecten in 2023