Gezichtsdetectie

De camera herkent automatisch gezichten en bewaart ze als afzonderlijke afbeeldingen op de harde schijf van de opname-unit. Dat maakt het mogelijk eenvoudig details van een bepaald individu te zoeken. Sommige mensen dragen een (zonne-)bril, hoed, maskers en andere accessoires. Daardoor is het niet mogelijk alle gezichten uit het beeld te filteren. Niet elke detectie resulteert in werkelijke herkenning.

People counting

De camera telt binnen zijn weergave het aantal personen die een detectiezone in- en uitstappen. Er worden dan automatisch statistieken gegenereerd over het aantal personen dat een zone binnenkomt en verlaat. Het is mogelijk de statistieken in grafieken of diagrammen weer te geven.

Virtuele lijnen

De camera detecteert mensen als ze een virtueel getekende lijn overschrijden. Het is zelfs mogelijk de richting te bepalen waarin gedetecteerd wordt. Zo kunt u bijvoorbeeld een hekwerk in de gaten houden tegen overklimmen of een straat met eenrichtingsverkeer. Bij detectie geeft het toestel een signaal én foto via mail. (Andere koppelingen kunnen ook: met verlichting, inbraakdetectiesystemen, enzovoort.) Deze logica van virtuele lijnen kan doorgetrokken worden naar ‘vlakken’ (zone detection) die mensen betreden of verlaten. Ook kunt u de te detecteren richting bepalen.

Uit-focusdetectie

Zodra het beeld niet meer scherp is, geeft de camera een signaal door. De gebruiker wordt meteen op de hoogte gebracht om actie te ondernemen.

Achtergelaten en verdwenen objecten

Ideaal voor ruimtes met weinig of geen beweging of waar zich beweegbare objecten bevinden. Zodra er een object achtergelaten wordt of uit het beeld verdwijnt, komt er een melding.

Heat map

Deze ‘kaart’ geeft u een overzichtsbeeld van de camera met verschillende kleuren om de intensiteit van de beweging weer te geven. In een winkelruimte kunt u dan eenvoudig controleren waar de meeste mensen passeren of langer blijven staan.

Deze intelligente oplossing kan niet aanzien worden als een vervanging van het bestaande inbraakdetectie-concept, maar als aanvulling en/ of hulpmiddel binnen een totaalconcept. Ook is niet elke camera door zijn opstelling hiervoor geschikt. Binnen het concept zijn de positie van de camera en de omgeving belangrijk om deze technologie doelgericht toe te passen.

Steeds tot uw dienst!

Contacteer ons gerust. Vragen staat vrij bij GDW Security. Voor onze klanten zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Zoekt u een elektronische beveiligingsoplossing op maat? Onze beveiligingsadviseur werkt na een persoonlijke risicoanalyse graag een voorstel voor u uit.

200

Nieuwe projecten in 2023