Sinds enkele jaren is het gebruik van een beveiligingscamera bij residentiële gebouwen sterk gestegen. Dit heeft te maken met de talloze voordelen die het met zich meebrengt. Hieronder vier redenen waarom investeren in een bewakingscamera uiterst interessant is.

Afschrikkingseffect

Cijfers tonen aan dat inbrekers zich zelden fixeren op huizen, uitgerust met zichtbare bewakingscamera’s. De pakkans is namelijk een stuk groter. Bovendien zijn zo’n gebouwen wellicht ook voorzien van een inbraakdetectiesysteem. Weinig reden dus voor inbrekers om zulke risico’s te nemen, wetende dat er voldoende ‘alternatieven’ zijn met lagere pakkans en even grote buit. De meeste woninginbraken gebeuren zonder veel voorbereiding als de ‘gelegenheid’ zich voordoet.

Bewijskracht

Inbrekers focussen zich zelden op een woning met zichtbare camerabewaking

Ben je alsnog het slachtoffer van inbraak, dan kan je gebruikmaken van het opgenomen beeldmateriaal. Door gezichtsherkenning is de dader gemakkelijker te identificeren: geef de opnames aan de politie als ze een bewijs kunnen vormen voor een gepleegd misdrijf. Ook verzekeringtechnisch wordt de bewijskracht van schade en diefstal ontegensprekelijk.

Ogen overal

Je hebt altijd de touwtjes in handen. Het is standaard om vanaf je smartphone de live beelden van je camera te bekijken. Op die manier kan je altijd controleren wat er zich afspeelt. Hiervoor zijn de toepassingen divers. Als je een zwembad hebt, kan je bijvoorbeeld van binnenuit controleren of uw kinderen op een veilige afstand blijven.

Verificatie inbraak

Je dineert samen met je partner in een gezellig restaurant, maar dan belt de alarmcentrale om uje te waarschuwen dat het alarm thuis afgaat. Om te controleren wat de oorzaak is van deze sirene, kan je de camerabeelden via je smartphone bekijken. Was het de poort die wat openwaaide of komt er daadwerkelijk ongewenst bezoek over de vloer?

Kortom, beveiligingscamera’s zijn de grote vijand van inbrekers. Vermijd dat je woning een makkelijke prooi is voor criminelen.

Steeds tot uw dienst!

Contacteer ons gerust. Vragen staat vrij bij GDW Security. Voor onze klanten zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Zoekt u een elektronische beveiligingsoplossing op maat? Onze beveiligingsadviseur werkt na een persoonlijke risicoanalyse graag een voorstel voor u uit.

200

Nieuwe projecten in 2023