Betrouwbare toegangscontrole

De groep Viabuild overkoepelt verschillende maatschappijen die in opdracht van bedrijven en de overheid grote infrastructuur- en afbraakprojecten uitvoeren. De verschillende entiteiten binnen Viabuild zijn gespecialiseerd in afbraak, asbestverwijdering, riolering, bodemsanering, slibverwerking en wegwerkzaamheden, recyclage van bouwmaterialen en productie van asfalt, gietasfalt en beton.

Tot voor enkele jaren was de groep Viabuild actief onder verschillende namen: Verhaeren & Co, Kembo, Carpentier, Pineur & Raman, Brussels Concrete en RioTec. Ze voeren al decennia lang infrastructuurprojecten uit. In december 2011 sloegen de twee familiale bedrijven Groep Verhaeren en Kembo Groep de handen in elkaar. Vandaag staat de groep Viabuild in België aan de top op het vlak van wegenbouw en rioleringswerk.

Doordat er een nieuwe groep ontstond, was er meteen ook een nieuw hoofdkantoor nodig. Dat kwam in het industriepark Mechelen-Noord. Mark Vanbaelen, ICT-verantwoordelijke bij Viabuild, kreeg de verantwoordelijkheid om werk te maken van de toegangscontrole:
“Het nieuwe hoofdkantoor was een bestaand gebouw, waarvan de beveiligingscontrole niet meer operationeel was. Daarnaast hadden we allemaal verschillende badges: een badge om te tanken, een badge voor onze vestiging in Haren en een badge voor onze vestiging in Mechelen. Dat kostte ons veel geld en er trad soms interferentie tussen de badges op, met alle gevolgen van dien. Daarom besloten we dat er één badge voor iedereen moest komen, ook voor de arbeiders om toegang tot hun voertuigen te krijgen.”

Van één naar meer vestigingen

Viabuild evalueerde verschillende offertes en GDW Security kwam met het beste voorstel om de hoofdvestiging in Mechelen te beveiligen.

Maar daar bleef het niet bij, zegt Mark Vanbaelen: “Viabuild heeft dertien vestigingen verspreid over het hele land. Elke site had een verschillend beveiligingssysteem en daar wilden we eenheid in brengen. We hebben GDW Security gevraagd al die vestigingen te beveiligen tegen inbraak en diefstal volgens hetzelfde systeem. Een belangrijk verschil met Mechelen is dat die sites afgesloten worden door een grote poort. GDW Security installeerde daar toegangscontrole op en er is ook camerabewaking, waardoor het mogelijk is van op afstand de poort te openen.”

Administratieve inspanning

Iedereen leren werken met één badge was een hele aanpassing. Mark Vanbaelen: “We hebben het proces centraal vanuit de hoofdvestiging gestuurd, zodat al onze chauffeurs maar ook nieuwe medewerkers geleidelijk aan een geactiveerde badge kregen. Dat vergde veel administratie, maar het levert op. Nu iedereen een persoonlijke badge heeft, werkt het systeem feilloos.”

Niet meer anoniem

Wegwerkzaamheden vinden vooral ’s nachts en in het weekend plaats. De vestigingen van Viabuild moeten daarom dag en nacht toegankelijk zijn, niet alleen om materialen en grondstoffen op te halen maar ook om te komen tanken. Tegelijkertijd moet het terrein goed beschermd zijn tegen ongewenste bezoekers, zegt Mark Vanbaelen: “Het werkt afschrikwekkend, want dankzij de toegangsbeveiliging en de zichtbare camera’s is er nergens meer een diefstal gemeld.”

De samenwerking met GDW Security

Strepen GDW Security

snelle interventietijd

Strepen GDW Security

ondersteuning van a tot z

Strepen GDW Security

solide systemen

Strepen GDW Security

helpdesk direct bereikbaar

“Nu iedereen een persoonlijke badge heeft, werkt het systeem feilloos.”

Mark Vanbaelen

ICT-verantwoordelijke bij Viabuild

Overtuigd van de samenwerking?

Mark Vanbaelen is erg te spreken over de samenwerking met GDW Security: “Het bedrijf onderscheidt zich door een snelle interventietijd en een zeer grote wil tot ondersteuning. Treedt er een foutje op, dan is hun helpdesk direct bereikbaar. Ze vinden dan snel een oplossing of organiseren een conference call met de leverancier van de beveiligingsapparatuur. GDW Security doet dat ongelooflijk goed, we zijn er supertevreden over. Want je moet weten dat onze beveiligingsapparatuur in weer en wind staat … en dat er al eens iemand tegen de poort rijdt!”

Enkele van onze andere referenties

Coca Cola Logo
vandemoortele logo

Steeds tot uw dienst!

Contacteer ons gerust. Vragen staat vrij bij GDW Security. Voor onze klanten zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Zoekt u een elektronische beveiligingsoplossing op maat? Onze beveiligingsadviseur werkt na een persoonlijke risicoanalyse graag een voorstel voor u uit.

200

Nieuwe projecten in 2023