Branddetectiesystemen opnieuw in regel volgens de eisen van de brandweer

Asiat park is dé nieuw-stedelijke hub boordevol activiteit en creatieve ondernemingen, op een steenworp afstand van Brussel. De site, met een rijke geschiedenis als voormalige militaire basis, is nu getransformeerd tot een levendig centrum met een divers aanbod van beschikbare ruimtes en evenementlocaties.

Op deze site in Vilvoorde hebben we in meer dan 10 gebouwen de branddetectiesystemen geüpdatet en opnieuw in regel gebracht volgens de eisen van de brandweer.

 

Brandveiligheid aan de hoogste normen

De gebouwen op de ASIAT-site variëren van historische structuren tot moderne faciliteiten, en bieden ruimte aan zowel gevestigde bedrijven als start-ups en sociale initiatieven. Voor dit project hebben we gebruik gemaakt van geavanceerde materialen van LIMOTEC en INIM, waarmee we ervoor zorgen dat de brandveiligheid op de locatie voldoet aan de hoogste normen.

Specifieke eisen voor oude en nieuwe gebouwen

Door de unieke mix van oude en nieuwe gebouwen was het essentieel om de branddetectiesystemen aan te passen aan de specifieke eisen van elk type constructie, aldus Jan De Wilder. Onze aanpak garandeert dat de vele gebruikers van deze dynamische locatie veilig hun activiteiten kunnen ontplooien.

Deze beveiliging vormde voor GDW Security  een waardevolle opdracht, waarin opnieuw de kundigheid van ons team bij de uitvoering van dergelijke grootschalige brandveiligheidsprojecten met overtuiging wordt benadrukt.

We zijn vooral dankbaar en blij voor onze bijdrage aan deze belevingsplaats, besluit Jan.

Een goed onderbouwde oplossing is essentieel

GDW Security heeft dankzij haar flexibiliteit en expertise alle vereisten en behoeften succesvol ingevuld.  Na gedegen plaatsbezoeken werd de volledige site zorgvuldig in kaart gebracht en geëvalueerd om te bepalen welke maatregelen noodzakelijk waren voor de update van de brandveiligheid, volledig conform de hoogste normen.

Onze benadering bij GDW Security overstijgt ruimschoots de vaak geboden standaardoplossingen.  Bij dergelijke specifieke projecten hechten we grote waarde aan uitgebreid intern overleg, ook met onze technici ter plaatse.  Dit garandeert dat elke beslissing goed onderbouwd is en perfect aansluit bij de situatie en eisen van de klant.

Enkele van onze andere referenties

keukens de abdij brugge logo
logo kpmg
Politie-logo

Steeds tot uw dienst!

Contacteer ons gerust. Vragen staat vrij bij GDW Security. Voor onze klanten zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Zoekt u een elektronische beveiligingsoplossing op maat? Onze beveiligingsadviseur werkt na een persoonlijke risicoanalyse graag een voorstel voor u uit.

200

Nieuwe projecten in 2023