“We hebben geen bekabeling voorzien.”

Dit is vanaf nu geen excuus meer om je gebouw brandveiliger te maken. Als het fout gaat, maakt een gesloten branddeur meestal het verschil tussen leven en dood. Ten slotte gaat het over de veiligheid van de bewoners, leerlingen, bezoekers …

Dorgard Pro en de Fireco Zender zorgen ervoor dat branddeuren niet meer geblokkeerd worden met een spie, wig of brandblusser. Het is draadloos, gebruiksvriendelijk en EN 1155-gecertifieerd en conform NEN2535.

Het probleem met branddeuren

Brandwerende deuren zijn ontworpen om verspreiding van vlammen en rook binnen een gebouw tegen te gaan. Om dit te doen dienen ze dicht te zijn. In de praktijk echter is het dagelijks leven een pak aangenamer en eenvoudiger wanneer een branddeur kan opengehouden worden om meer bewegingsvrijheid en luchtcirculatie te hebben.

In huiselijke omgevingen en in rust- en verzorgingstehuizen kunnen gesloten branddeuren een gevoel van eenzaamheid teweegbrengen. Aangezien branddeuren zwaarder zijn en vlotte doorgang meer belemmeren dan een gewone deur, wordt het voordeel van ze open te houden snel duidelijk.

Daardoor is één van de meest voorkomende oplossingen een spie onder de deur. Ondanks het veiligheidsaspect.

DorgardDogard

Een oplossing voor de spie of wig onder de deur

Deuren vastzetten door middel van een spie of wig creëert een serieus risico voor mensen en gebouwen. Wanneer geblokkeerd in open stand zal de brandwerende deur zijn werk niet kunnen doen. In het geval van een brand kunnen vlammen en rook zich dan ongehinderd en met hoge snelheid verspreiden in het gebouw.

Dorgard laat toe om branddeuren open te houden onder eender welke hoek. Het toestel laat de deur los bij het horen van het brandalarm en voorkomt dus het verspreiden van brand en rook. Dit verschaft een makkelijke toegang en geen gevecht meer met zware brandwerende deuren. Daarnaast is Dorgard draadloos en kan dus snel en makkelijk geplaatst worden.

Het is compatibel met elk brandmeldsysteem. Eens gekoppeld met de Fireco Zender werkt hij uitsluitend in radiomodus.

Veiligheidsinspecteurs door het hele land erkennen de noodzaak om branddeuren open te kunnen houden. Ze raden oplossingen zoals bekabelde branddeurvasthouders, die branddeuren legaal openhouden en loslaten in geval van brand, aan. Branddeurhouders zoals Dorgard laten branddeuren toe om hun werk te doen zonder aan veiligheid in te boeten en toch volledig te voldoen aan de regelgeving.

Steeds tot je dienst!

Contacteer ons gerust. Vragen staat vrij bij GDW Security. Voor onze klanten zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Zoek je een elektronische beveiligingsoplossing op maat? Eén van onze beveiligingsadviseurs werkt na een persoonlijke risicoanalyse graag een voorstel uit.

200

Nieuwe projecten in 2023