Winter in aantocht, gezelligheid troef… maar ook de periode waarin een woningbrand vaker voorkomt dan in de rest van het jaar. Laat deze 10 foute tips links liggen en hou het veilig.

 • Schoorsteen: In je schoorsteen vormt zich roetaanslag. Die kan zorgen voor een schouwbrand. Laat je je schoorsteen enkel vegen als het vuur niet meer goed aan krijgt? Zeker niet jaarlijks preventief? Want dat kost teveel?
 • Centrale verwarming: Koolstofmonoxide kan vrijkomen zonder dat je iets opmerkt. Het beschadigt je woning trouwens niet en het is geurloos. Het is enkel een probleem voor je eigen leven, anders geformuleerd. Is het daarom de moeite waard om je brander minstens tweejaarlijks te laten onderhouden? Laat staan een koolmonoxidetetector aan te schaffen?
 • Domino-of-zo: Gezelligheid troef tijdens de kerstperiode. Op hetzelfde stopcontact sluiten we met een ouderwetse dominostekker de lichtjes aan van de kerstboom, staanlamp, televisie, digicorder, dvd-speler, playstation én het surroundsysteem. Om het mooi te houden, zetten we ook niets uit tijdens de warmste weken en we draaien alle kabels netjes samen.
 • Batterijtjes opladen: Laad ’s nachts al je toestellen op, terwijl je slaapt. Allemaal samen op één plaats, zonder rekening te houden met merkgebonden kabels en voedingen. Wat kan er gebeuren? Wordt alles te warm om vast te nemen? Laat rustig in het stopcontact zitten. Dat gaat wel voorbij.
 • Romantische zielen: Op de doos van de theelichtjes staat dat ze 8 uur branden. Als je 6 uur later gaat slapen, zullen ze na de laatste 2 uur wel vanzelf uitgaan zeker? Het staat erop. Het zal wel juist zijn. Laat ze aan om met flikkerend kaarslicht naar bed te gaan.
 • Handige droogkast: Waarom zou je na elke droogbeurt die filters moeten reinigen? Je hebt al genoeg omhanden. Drogen tegen een goedkoop nachttarief? Doe dat vooral nadat het zandmannetje passeerde, zodat het lawaai je niet gaat hinderen. Als je slaapt ruik je trouwens niets. Dat smeulende geurtje stoort dus nauwelijks.
 • Dure rookmelders: Met die € 35,- voor een Europees gekeurde rookmelder kun je makkelijk frietjes betalen voor het hele gezin. Dat witte apparaatje dat tien jaar meegaat, dat is echt z’n geld niet waard. Hier brandt het toch nooit en nergens.
 • D’n draad: Verlengsnoeren verstop je onder het tapijt, de dekens of rond de deur. Anders zijn ze zo lelijk in het zicht. Zeker als ze nog uit grootvader’s tijd dateren.
  Opgerold staat netjes: Een rondgedraaid snoer in een kabelhaspel wordt heet. Zeker als het maximum aantal watt dat de haspel kan verdragen, overschreden wordt… Die extra warmte is mooi meegenomen als het koud is. Rol dus zeker niet helemaal af, als je je handen ook wil warmen.
 • Interessant speelgoed: Laat die kinderen toch stoeien met aanstekers, lucifers of kaarsen. Dat is toch niet zo erg. We zijn toch allemaal jong geweest. Straks zingen we wel samen o-denneboom, als die in lichterlaaie staat.

Steeds tot uw dienst!

Contacteer ons gerust. Vragen staat vrij bij GDW Security. Voor onze klanten zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Zoekt u een elektronische beveiligingsoplossing op maat? Onze beveiligingsadviseur werkt na een persoonlijke risicoanalyse graag een voorstel voor u uit.

200

Nieuwe projecten in 2023