Oh'Green: geen sirene, wel voice alarm

Oh’Green – vroeger bekend als Intratuin – heeft een gloednieuwe vestiging in Aarschot. Je vindt er tuinmeubelen, binnen- en buitenplanten, woonaccessoires, dierenvoeding, grondproducten en kerstartikelen. Wat als er iets onverwachts gebeurt en zowel bezoekers als personeel snel naar buiten moeten?

GDW OhGreen

Minder paniek, meer duidelijkheid

Voor de nieuwbouw van een gloednieuwe commerciële handelsruimte in Aarschot wil Oh’Green investeren in de nieuwste technologie voor evacuatiesystemen. Die maakt geen gebruik van een klassieke sirene, maar van een gesproken boodschap met gerichte informatie.

Resultaat? De aanwezigen kunnen sneller evacueren, er ontstaat minder paniek en het wordt snel duidelijk wat er precies aan de hand is. Bovendien kan Oh’Green de luidsprekers gebruiken voor andere doelen, zoals sfeermuziek en interne meldingen.

Strenge regelgeving

Uiteraard moeten alle evacuatiesystemen voldoen aan de strikte wetgeving. Het Voice Alarm System (VAS) waar we mee werken is gelinkt aan een brandmeldcentrale die volgens de NBN S21-100 normering is opgebouwd. Daarnaast zijn er ook verbindingen met high-end systemen voor inbraakdetectie, toegangscontrole en camerabewaking. Oh’Green kan er dus op vertrouwen dat zowel goederen als klanten en personeel veilig zijn.

Veilig dankzij een Voice Alarm System

Voor mensen die niet vertrouwd zijn met sirenesignalen, is het niet altijd duidelijk wat er moet gebeuren wanneer er een alarm afgaat. Zo gaat er kostbare tijd verloren en duurt het vaak te lang voordat de aanwezigen een beslissing nemen. Mensen die zich in of nabij een gebouw bevinden, krijgen met een Voice Alarm System duidelijk verstaanbare informatie. Ze worden snel naar een veilige plaats begeleid.

Wanneer kiezen voor een Voice Alarm System?

Wanneer en hoe een Voice Alarm System zal toegepast worden, bepalen we op basis van een risicoanalyse en evaluatie van de behoeften.