Slimme camera-oplossing Eocortex

Kies voor een intelligent camerasysteem met videoanalyse.

Ik wil een offerte

Eocortex logo

Camerasysteem schaalbaar en op maat

U gaat voor een standaard systeem met betaalbare slimme camera’s. Dan stellen we een schaalbare oplossing voor – van piepklein tot reuzegroot concept voor camerabewaking is mogelijk. U krijgt een duidelijke productberekening en conceptomschrijving van het camerasysteem Eocortex.

De Video Management Software (VMS) tovert een standaard ‘domme’ camera om in een intelligent camerasysteem, door de analyse die ze uitvoert op de data van de opgenomen beelden. Deze software is compatibel met meer dan 5.500 modellen van bewakingscamera’s. U betaalt maar één keer voor de licentie om de software altijd te kunnen gebruiken.

  • Hyperintelligent
  • Toekomstbestendig
  • Schaalbaar
  • Betrouwbaar
  • Performant

Opzoeken van beelden op basis van persoonskenmerken en kleuren is standaard. Zodra iemand gevonden is kunt u hem of haar via meerdere camera’s nog volgen door een slimme ‘suspect tracking’ module.

Deze oplossing is als camerabeveiliging breed inzetbaar. We werken zowel nieuwe als bestaande bewakingsconcepten uit tot een slimme oplossing.

Tools voor video-analyse

Er zijn niet alleen de standaard ‘slimme’ zoekfuncties. We kunnen Eocortex software uitbreiden met verschillende analysetools. U vindt hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

People counting

People counting

De Video Management Software (VMS) controleert via bewegingsdetectie het aantal inkomende en uitgaande personen op elk moment. Ze genereert statistieken van mensen die in uw gebouw verblijven, binnenkomen of vertrekken. En stelt rapporten op van alle of individuele camera’s.

3D People Counting - Eocortex

Wat is bewegingsdetectie - GDW Security

Tracking

De VMS houdt bewegende objecten van elke grootte in het gezichtsveld van de bewakingscamera bij. De software genereert waarschuwingen (alerts) als iemand de lijnen in een of meer richtingen overschrijdt (line-crossing), een speciale zone betreedt (zone-crossing) en lang in een zone verblijft. Ook is het mogelijk waarschuwingen in het archief op te zoeken, wat het op zijn beurt vergemakkelijkt om de bijbehorende bewakingsbeelden op het scherm te krijgen.

Tracking - Eocortex

Tracking camera
Opzoeken verdachte zaken

Opzoeken van verdachte zaken

Deze functie versnelt en vereenvoudigt het zoeken naar objecten in het archief van alle opgenomen beelden. U laadt een foto op of geeft manueel de kleur, afmetingen, positie in het frame aan. Het systeem herkent alle vergelijkbare objecten in de opnames van elke bewakingscamera.

Suspect Search - Eocortex

Verlaten objecten traceren

De software lokaliseert achtergelaten ‘objecten’ en maakt het daardoor mogelijk om gevaarlijke situaties op overvolle plaatsen te voorkomen. U kunt de tijdslimiet van de aanwezigheid van een object instellen. Wordt de tijdslimiet overschreden, dan zal de software een alarm genereren.

Abandoned Objects Detection - Eocortex

Verlaten objecten opsporen
Fisheye camera

360° beelden type ‘visoog’ omzetten

Beelden van een 360° camera zijn handig, maar het is niet evident ze te bekijken. Daarom zet de software het algemene beeld van zo’n camera (visoog) om naar een onbeperkt aantal ontdubbelde platte kaders. Het wordt gecombineerd met een ‘Virtuele PTZ (Pan-Tilt-Zoom)’ -functie. Die helpt bij het maken van een frame-per-beeldweergave van alle zones van het camerabeeld, net als bij een gewone beweegbare PTZ-camera.

Fisheye Dewarping - Macroscop

Heat map

Dankzij de hittekaartmodule kunt u de routes en locaties bepalen binnen de camerabeelden waar de bezoekers/ klanten het minste of meeste tijd hebben doorgebracht. Met deze informatie kunt u conclusies trekken over:

  • de efficiëntie van de winkelindeling
  • de kwaliteit van de voorstelling van goederen
  • de populariteit van sommige specifieke goederen

Heat map - Eocortex

Heatmap

Gezichtdetectie

Gezicht detectie

Interesse in gezichtsherkenning? De software selecteert automatisch gezichten uit de videostream. U kunt camera's en tijdzones selecteren om te zoeken naar gezichten die door de camera zijn gedetecteerd. Selecteer een gezicht en speel alle opgenomen beelden af waarin dit specifieke gezicht werd gedetecteerd.

Massadetectie

Massa detectie

Ontvang waarschuwingen voor gevaarlijke situaties en massa-onrust in straten, parken, winkels, stations, parken en op pleinen. De camera brengt als het ware de operator ervan op de hoogte als het aantal personen de aangegeven limiet overschrijdt. Er kunnen twee grenswaarden worden aangegeven die een ‘Attentie’ - of ‘Alarm’ -signaal genereren.

Rook- & vuurdetectie

Rook en vuur detectie

In geval van ‘detectie’ zal de camera een specifiek alarm genereren dat overeenkomt met de aard van de gebeurtenis (brand of rook). Alle evenementen worden opgenomen in een database. Op de beelden staan tijdens het evenement gedetecteerde zaken (rook of vuur) gemarkeerd.

Smoke & fire detection - Eocortex

Helmdetectie

Helm detectie

Deze module identificeert een persoon en detecteert de aanwezigheid van een helm op zijn hoofd. Draagt iemand geen helm, dan krijgt de operator automatisch een melding via monitor, telefoon of e-mail. Alle besturingsgebeurtenissen worden automatisch vastgelegd. De operator kan op elk moment een fragment van de overtreding in het archief vinden.

Hard hats detection - Eocortex

Tellen van personen in een rij

Tellen van personen in een rij

De camera waarschuwt via deze module de operator wanneer het aantal personen in beeld een aangegeven limiet overschrijdt. Dat maakt het mogelijk om de drukte aan kassa's te voorspellen, met maximaal zes detectiezones voor slechts één camera. Na de registratie kunt u rapporten genereren van een welbepaalde zone en tijdsduur.

Queue Control - Macroscop

Nummerplaatherkenning

Nummerplaatherkenning

De software herkent en registreert nummerplaten die het gezichtsveld van een IP-camera binnenkomen. Gebeurtenissen worden opgeslagen in een afzonderlijk logbestand van nummerplaten. U kunt  ook speciale instellingen per nummerplaat aanmaken, bijvoorbeeld onderschepping, slagboombeheer, …

License Plate Recognition - Eocortex

Dit krijgt u er altijd bij

Infraroodverlichting

ir-verlichting

Wilt u beelden ‘s nachts? Specifieke infraroodspots creëren een betere zichtbaarheid voor de bewakingscamera’s.

Doormelding

Doormelding

Koppeling met meldkamer + mail versturen als er een probleem is met een camera of harde schijf +  beelden ontvangen op smartphone. Dit zit allemaal standaard in het aanbod.

Koppeling naar meldkamer

Vragen over camerabewaking?

Vraag advies over camerabewaking aan onze expert.

Bel + 32 2 720 99 90 of stel uw vraag via ons contactformulier.

Ik wil een offerte