High-end camerabewaking met AVIGILON

Kies een professioneel systeem camera’s en Video Management Software (VMS) voor geavanceerde video-analyse.

Ik wil een offerte

Avigilon logo

U gaat voor de top in bewakingscamera’s? In de high-end markt is Avigilon al jaar en dag een begrip. U vindt er technologieën voor geavanceerde video-analyse die inspelen op de steeds hogere eisen voor camerabewaking.

Avigilon combineert software en eigen camera’s. De intelligentie zit in de camera, waarvan de gegevens door software verwerkt worden. Dit schaalbare product voor camera security werkt met licenties die u eenmalig aankoopt.

Gepatenteerde video-analyses

U bent bij Avigilon zeker van unieke en gepatenteerde analyses die standaard aanwezig zijn:

People & vehicle appearance search

Opzoeken op uiterlijk van mensen en voertuigen

Deze ‘people & vehicle appearance search’ is een geavanceerde zoekmachine gebaseerd op het ‘deep learning’ principe met artificiële intelligentie voor videogegevens. De software sorteert vlot uren beeldmateriaal van camerabewaking om snel een specifieke persoon of wagen te lokaliseren over een hele site waar meerdere bewakingscamera’s zijn opgesteld.

Appearance Search Technology - Avigilon

Detectie ongewone bewegingen

Unusual motion detection

De camera’s hebben na enkele dagen zichzelf aangeleerd wat voor hen een ‘normale’ situatie is. Verschijnen er abnormale zaken in beeld, dan zal de camera aangeven (met een soort bookmark) dat hij een ‘ongewone’ situatie gezien heeft. Voorbeelden zijn:

  • grote groepen van mensen waar normaal slechts sporadisch iemand passeert
  • een wagen die niet in de aangegeven richting rijdt (spookrijder of een ander rijvak)
  • beweging van mensen op locaties waar dat normaal niet het geval is (bij hekwerk en struikgewas)
  • beweging van mensen en/of wagens op momenten waar dat niet ‘normaal’ is (bijvoorbeeld in het midden van de nacht)

Aanvullende analyses

Standaard kunnen de camera’s ingesteld worden voor veel verschillende analyses – zowel live als van opgenomen beelden – en zonder meerkosten op de licentie. Daarnaast zijn aanvullende analyses van objecten (personen of voertuigen) mogelijk.

Objecten in een gebied

Objecten in een gebied

Wordt geactiveerd wanneer een vooraf bepaald aantal ‘objecten’ aanwezig is in de regio van een vooraf bepaald beeld (bijvoorbeeld: de parking staat vol, een tweede persoon komt in een specifiek lokaal binnen waar maar één persoon mag zijn …).

Rondhangen

Rondhangen

Wordt geactiveerd voor elk object dat binnen een (deel van) een beeld blijft voor een bepaalde tijd (bijvoorbeeld: rond nooddeuren buiten waar medewerkers ‘rookpauzes’ houden).

Objecten die lijnen overschrijden

Objecten die lijnen overschrijden

Wordt geactiveerd wanneer het opgegeven aantal objecten de richting heeft overschreden van een ‘straal’ die is geconfigureerd over het gezichtsveld van de camera in de geselecteerde tijdsperiode. De balk kan uni- of bi-directioneel zijn (bijvoorbeeld: drankenlokaal, IT-lokaal, …).

Objecten niet aanwezig in een gebied

Objecten niet aanwezig in een gebiedd

Wordt geactiveerd wanneer er geen objecten in het interessegebied aanwezig zijn (bijvoorbeeld: receptiemedewerkers zijn er niet, …).

Objecten die stoppen in een gebied

Stoppende objecten in een gebied

Wordt geactiveerd voor elk object in een (deel van) het beeld dat stopt met zich te verplaatsen voor een gespecificeerde drempeltijd (bijvoorbeeld: een wagen voor een nooddeur, …).

Cameramaskering

Camera maskering

Wordt geactiveerd wanneer de scène onverwacht verandert (bijvoorbeeld: iemand verdraait een camera van richting of hangt er een papier voor).

Nummerplaatherkenning

Camera’s zijn in staat om via een LPR-functie (Licence Plate Recognition) nummerplaten van wagens te registreren. U kunt dus nummerplaten ingeven om de beelden op te zoeken. Eventueel kan ook een sturing gebeuren van een slagboom of poort zodra een wagen met een in het systeem bekende nummerplaat in het beeld komt.

 

Dit krijgt u er altijd bij

Infraroodverlichting

ir-verlichting

Wilt u beelden ‘s nachts? Specifieke infraroodspots creëren een betere zichtbaarheid voor de bewakingscamera’s.

Doormelding

Doormelding

Koppeling met meldkamer + mail versturen als er een probleem is met een camera of harde schijf +  beelden ontvangen op smartphone. Dit zit allemaal standaard in het aanbod.

Koppeling naar meldkamer

Vragen over camerabewaking?

Vraag advies over camerabewaking aan onze expert.

Bel + 32 2 720 99 90 of stel uw vraag via ons contactformulier.

Ik wil een offerte