De technische evolutie van inbraakdetectiesystemen

Evolutie inbraakdetectiesystemen

Als we in 2016 over een inbraakdetectiesysteem spreken dan hebben we het niet langer over de logge elektronica van de jaren 80 waar we ons zo lang aan hebben vastgehouden. Innovaties in deze producten zijn lang uitgebleven, deels door normeringen en productkeuringen.

Vandaag kunnen we echter stellen dat er in de sector op korte tijd een werkelijke revolutie ontstaan is op technologisch gebied. Een inbraakdetectiesysteem wordt vandaag geïntegreerd en gekoppeld binnen een groter geheel.

Inbraakdetectiesystemen bestaan uit twee delen, namelijk een centrale en een bedieningssysteem. Een centrale beschikt standaard over een aansluiting op het netwerk van de klant en is via een applicatie op smartphone werkelijk van overal te bedienen en op te volgen. Koppeling met verlichting, rolluiken, poorten ... via universeel KNX-protocol (een domotica systeem) of op contactniveau zijn standaard aanwezig. Als bediening is er keuze uit een divers gamma van bediendelen. Beginnend met een basisklavier met druktoetsen tot een volledig vrij programmeerbaar touch screen dat meer de functie van ‘commando centrum’ over uw beveiliging heeft.

Niet alle bedrijven maken de overstap naar deze complexere systemen, gezien de programmatie en netwerkintegratie een grote investering vergt. Nochtans zorgen deze systemen voor een betere reactiesnelheid en verhoogde veiligheid. Bovendien is het ook gebruiksvriendelijk. Bij GDW Security hebben we al jaren geleden deze overstap voorbereid en succesvol toegepast om binnen onze visie ook met innovatieve technologieën mee te zijn. Dit zorgt ervoor dat wij ervaring hebben en u eenvoudig en snel kunnen helpen.