"Omdat niet-betalende consumenten almaar slimmer worden"

Clabots tools is een gespecialiseerde handelszaak die materiaal voor de vakman verkoopt: gereedschap, ijzerwaren, elektrische machines, lasmateriaal, snijgereedschap, elektrisch en sanitair materiaal, veiligheidskleding, enzovoort. Naast de vestigingen in Brussel en Court-Saint-Etienne komt er in 2015 een gloednieuw filiaal in Luik. Clabots werkt sinds 2007 met GDW Security samen voor de inbraak- en brandbeveiliging.

Profiel

Thierry Clabots en Alain Taverniers

De naam Clabots is al meer dan een eeuw verbonden met de verkoop van ijzerwaren, materiaal en toestellen voor professionals. Vandaag heeft Thierry Clabots de algemene leiding van het bedrijf en is zijn vader André actief als adviseur. De beveiliging van de vestigingen is in handen van Alain Taverniers.

Situatie

Clabots is sinds 1998 gevestigd aan de Werkhuizenkaai in Brussel. Thierry Clabots schetst de beveiligingsproblematiek: "Het was geen nieuw gebouw. We hebben zelf de handen uit de mouwen gestoken en het gebouw gerenoveerd. Stap voor stap hebben we ook de beveiliging verbeterd. Je leert bij uit wat er gebeurt. Een voorbeeld: we hadden in 2003 een inbraak in een magazijn via het dak. De inbrekers namen de bovenste rijen dozen mee die tot onder het dak opgestapeld waren. Dat lukte hen, omdat de detectoren niet helemaal tot boven gericht waren. Door die ervaring hebben we de inbraakdetectoren hoger laten afstellen, zodat ook bewegingen in het dak gedetecteerd worden."

In de beginjaren werkte Clabots nog niet samen met GDW Security. Thierry Clabots: "We hadden ernstige twijfels over het serviceniveau van onze vorige leverancier. Ik werd geconfronteerd met enorm veel alarmoproepen, soms tot drie keer per week. Leuk is anders als je midden in de nacht je bed uit moet en in je eentje moet gaan kijken wat er mis is. Met zo veel oproepen kom je bij de politie trouwens ongeloofwaardig over …"

Oplossing

Toen enkele dagen na een servicebeurt een grote inbraak gebeurde, was voor Clabots de maat vol. André Clabots stond erop een professionele partner in huis te halen: "We moeten er rekening mee houden dat de 'niet betalende consumenten' steeds inventiever worden. Daarom vroegen we een groot beveiligingsbedrijf aan wie we onze installatie konden toevertrouwen. Het antwoord was … GDW Security. Maar, hadden ze erbij gezegd, ze zijn niet de goedkoopste. Dat bevestigde Jan De Wilder toen ik hem voor het eerst sprak. Hij heeft tijdens de onderhandelingen geen cent van zijn prijs afgedaan en kon altijd verdedigen waarom een bepaalde investering nodig was. Die standvastige houding is de sterkte van GDW Security."

Resultaat

Dankzij GDW Security is de nachtrust van Thierry Clabots aanzienlijk verbeterd: "Nu hebben we nog enkele alarmoproepen per jaar, meestal voor een raam dat is blijven openstaan of iets dergelijks. In de meldkamer gaat men altijd na in welke zone van het gebouw het alarm zich voordoet. Dat geeft meteen een indicatie van de ernst van de oproep en meestal is dat geruststellend. De meldkamer houdt me trouwens goed in de gaten. Als het alarm niet is ingesteld op een bepaald uur, krijg ik gegarandeerd een telefoontje om me ertoe aan te zetten dat te doen. Beveiliging is discipline!"

Thierry Clabots en Alain Taverniers"GDW Security deed na het eerste contact een grondige studie van het volledige gebouw, tot en met de plaatsing van de detectoren. Het viel op dat ze een reeks verstandige veranderingen en verbeteringen voorstelden." - Thierry Clabots en Alain Taverniers

Dicht op de bal

"De overstap naar GDW Security was voor de beveiliging van onze vestigingen een echte breuk met het verleden", zegt Alain Taverniers. "We zijn enorm tevreden over hun follow-up. GDW Security speelt altijd dicht op de bal om het nodige te doen. Ze komen snel ter plaatse en vinden de oplossing. Er is een zekere regelmaat, ook op het niveau van de facturatie. Daarmee wil ik zeggen dat ze geen onverklaarbare kosten factureren. Als er wel meerkosten zijn, is daar altijd een goede reden voor. Onze contactpersonen Jan en Pieter De Wilder kunnen die verklaren. Ze zijn tweehonderd percent betrouwbaar."

Een flapperende tent beveiligen

Thierry Clabots en Alain Taverniers

Clabots vertrouwt GDW Security soms uitdagende opdrachten toe. Zo was er de uitbreiding van de vestiging in Court-Saint-Etienne. Thierry Clabots: "Op een bepaald moment hebben we er een grote tent geplaatst op de parking omdat we meer verkoopruimte nodig hadden. Maar hoe beveilig je een tent waarin honderden waardevolle toestellen staan? GDW Security heeft de inbraakbeveiliging van die tent geïnstalleerd én bijgeregeld – niet makkelijk, want bij wind flappert het zeil van een tent natuurlijk. De detectoren moesten dus binnen bepaalde limieten ingesteld worden."

Binnenkort derde vestiging in Luik

Ondertussen kijkt Thierry Clabots uit naar de derde vestiging van het bedrijf: "We bouwen in Luik. Voor ons is dat een nieuwe ervaring, want onze vestigingen in Brussel en Court-Saint-Etienne waren bestaande gebouwen. We kijken ernaar uit om voor Luik ook met GDW Security samen te werken. Ik heb 15 september 2015 in mijn hoofd als streefdatum voor de opening. Duimen dat we het halen!"

www.clabots.be