Al meer dan dertig jaar fietsen wij met Ludo mee

Frans Huygens start in 1928 met de bouw van fietsframes. In 1952 vormt hij zijn eenmanszaak om tot een bvba en noemt hem 'Ludo', naar zijn zoon. GDW Security is sinds 1980 de voorkeurpartner van Ludo nv voor de beveiliging. Ludo Huygens vertelt waarom.

Profiel

Ludo Huygens

In 1928 start Frans Huygens in de Brabantse gemeente Melsbroek met de bouw van fietsframes. De stichter vormt in 1952 zijn eenmanszaak om tot een bvba en noemt zijn zaak 'Ludo'. Dat is de naam van zijn enige zoon, die vandaag nog altijd het bedrijf leidt.

Ludo ontwikkelt zich tot een bekende naam in de wielersport en verhuist in 1975 naar Kortenberg. In 1989 wordt Scott Benelux opgericht voor de import van de fiets-, ski-, motor- en loopartikelen van Scott. Onder impuls van Johan Huygens, telg van de derde generatie, wordt het merk Granville gelanceerd. Door de sterke groei bouwt het bedrijf een gloednieuwe fietsfabriek in de industriezone Guldendelle in Kortenberg.

Situatie

Het nieuwe bedrijfsgebouw huisvest de kantoren, een showroom voor dealers en een fabriek voor het lakken, monteren en assembleren van fietsen. Bij de constructie is goed nagedacht over de compartimentering. Het was de bedoeling dat niet iedere collega op elk moment overal in het bedrijf toegang krijgt.

Oplossing

GDW Security stelde een totaaloplossing voor die de technologieën voor inbraakbeveiliging, brandbeveiliging en automatische toegangsregeling combineert.

Resultaat

Ludo nv stelt vast dat een goede beveiligingsinstallatie in de eerste plaats afschrikwekkend werkt. Bovendien heeft het systeem al enkele pogingen tot inbraak snel kunnen melden. Ook de brandmelders zijn al enkele keren geactiveerd toen er bij laswerk aan een frame te veel rookontwikkeling ontstond. Een vrij onschuldig voorval, maar zo bewijst het brandbeveiligingssysteem wel zijn doeltreffendheid.

Ludo Huygens Ik weet nog waarom we in 1980 een alarmsysteem wilden. Na de dood van mijn vader bleef mijn moeder alleen boven de zaak wonen. Ze voelde zich niet veilig. Daarom lieten we een installatie plaatsen. Er kwam een technicus langs voor de bekabeling … en dat was Guy De Wilder. - Ludo Huygens

Voorkeurpartner voor beveiliging

GDW Security is sinds 1980 de voorkeurpartner van Ludo nv voor de beveiliging. "Niet alleen in ons bedrijfsgebouw, maar ook in verschillende privéwoningen van onze familie. Dat bewijst het vertrouwen dat we in hem en zijn bedrijf hebben. We hebben trouwens vrij recent twee winkels geopend onder de naam Cycle Passion, in Kampenhout en Asse. Ook daar is GDW Security onze beveiligingspartner."

Geprogrammeerde toegang

Een fiets is in een flits gestolen. Dat heeft Ludo Huygens in de loop der jaren mogen ervaren. Daarom krijgen zo weinig mogelijk personen toegang tot het hele bedrijfsgebouw: "Met de computer programmeren we de badges van iedereen. Een commerciële medewerker moet bijvoorbeeld buiten de werkuren toegang hebben tot de showroom om ze met een dealer te bezoeken. Maar in het atelier hoeven zij op zo'n ogenblik niet te zijn." De showroom is natuurlijk de blikvanger van het bedrijf. Daarom heeft Ludo nv aan GDW Security gevraagd er discrete bewakingscamera's te plaatsen. Zo is het mogelijk van op het kantoor bewegingen in de showroom in de gaten te houden.

Overal branddetectoren

Het nieuwe gebouw van Ludo nv is overal uitgerust met branddetectoren. Het volledige gamma producten van Granville – van dagelijkse fiets tot race, mountainbike en elektrisch – en Scott – mountainbike en allerlei sportartikelen – is behoorlijk wat waard en moet daarom goed beschermd worden. Bij het minste brandalarm wordt een meldkamer op de hoogte gebracht. Vanzelfsprekend is het bedrijf ook uitgerust met de wettelijk verplichte infrastructuur voor brandbestrijding.

Onderhoudscontract geeft zekerheid

Een beveiligingsinstallatie is zoals een fiets: soms moet er wat bijgeregeld worden. Daarom heeft Ludo nv een onderhoudscontract afgesloten met GDW Security. Ludo Huygens: "Het geeft ons de zekerheid van een feilloze werking. De technici komen langs en doen een test van de volledige installatie. Zien ze iets dat vatbaar is voor verbetering, dan melden ze dat. Ik vind het fijn dat ze zelf het initiatief nemen om dat te doen." Ook voor interventies zijn de technici snel ter plaatse: "Altijd binnen een aanvaardbare tijd. Soms voor een detector die defect geraakt is. En ja, soms ook omdat we domweg een verpakkingsdoos van een fiets voor een detector geplaatst hebben …"

Waar voor zijn geld

Toen Ludo nv naar het nieuwe bedrijfsgebouw verhuisde, werd er een offerte gevraagd aan enkele bedrijven. Ludo Huygens zag de cijfers: "GDW Security was niet de goedkoopste. Maar toen we samen om de tafel gingen zitten, bleek eens te meer de grote troef van het bedrijf: GDW Security bekijkt de zaken altijd positief en biedt waar voor zijn geld."